A nagyfőnök egy nyuszi, terápiára jár

2014.09.16. 08:20

Hermann_Iren

Az egyik cégvezető keménynek tűnik a munkájában, de amúgy bizonytalan, segítségre szorul. Más nem tud megbirkózni azzal, hogy túl sok embert kell irányítania. A coaching trendi és mégsem pszichoterápia, amitől sokszor megijednek az alanyok. 

11.jpgA magabiztos menedzser páncélja mögött egy bizonytalansággal küzdő, segítségre vágyó férfi alakja sejlett fel. Egy másik csúcsvezető csak beszélgetni akart hetente másfél órát, amikor eljöhetett a munkahelyéről és nem kellett a benti ügyeken rugóznia. Sokan pedig azért kérnek vagy kapnak coach-ot, mert feljebb léptek, már nagyobb területért, több emberért felelnek. A coaching a menedzserek terápiája. Rövid műfaj, hatékony és igen drága. Akik igénybe veszik, ritkán vállalják, hogy el is mondják, miért.

Generál Péter egy tréningcég keretei között foglalkozik coachinggal, oktat, praktizál és magát is folyamatosan képzi. „Gyakori, hogy sikeres vezetők küzdenek énbizonytalanságokkal, és ez a feszültség – a szilárd vezető és a problémákkal küzdő egyén közötti lavírozás – felőrli őket. Sokszor látom szembenézni őket a félelmeikkel, amitől óhatatlanul reped a páncéljuk, és ami a legfontosabb: változtatni tudnak vezetési stílusukon.”

Bánhidi Brigitta multi világban szocializálódott, coachpályafutása előtt az Erste Banknál lakossági termékfejlesztéssel foglalkozott, vezetői pozícióban. A coachingképzés alatt ismerősökkel „barterezett”, ő gyakorolt, a másik fejlődött. Ezek a sikerek léptették tovább, általában ajánlás útján. „A megkeresések egy része még mindig a bankszektorban elért eredményeimnek köszönhető, a másik fele korábbi ügyfelek révén érkezik.”

Vízi Beáta és cége inkább magánembereknek nyújt segítséget, life coachinggal foglalkozik. A Gordon-módszerrel és a tranzakcióanalízissel szülőknek, pároknak, tinédzsereknek segítenek kommunikációban, konfliktuskezelésben.

A párok történetét elolvashatja a Forbes szeptemberi számában.

Szólj hozzá!

Címkék: coaching

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr226676997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása