Forbes: Ők a leggazdagabb magyar mesehősök

2016.05.31. 23:46

Forbes

cover_1606.jpgAz amerikai Forbes már többször rangsorolta a mesefigurákat vagyoni helyzetük alapján, legutóbb 2013-ban közöltek összeállítást. A tengerentúli listát nem meglepő módon Dagobert bácsi vezeti, akinek a Disney-filmek és sorozatok alapján mérték fel vagyonát a hagyományos módszerekkel a magazin szakírói.  

A magyar listát először a frissen megjelenő júniusi Forbesban tesszük közzé. Élén 560 milliárdjával (ezzel 287,9 milliárdos vagyonnal bíró Csányi Sándort is leelőzi), a Macskafogó maffiavezére, Giovanni Gatto áll. Részletek a lapban!

 

meselista.jpg

MÓDSZERTAN:
A mesék története alapján összeállítottuk a szereplők portfólióját, majd a való életből vett megfelelő vagyonelemeket felértékeltük. Támaszkodtunk a történelmi dokumentumokra is, ahol lehetett, de a korabeli pénzérmék értékénél nem az inflációval számoltunk, hanem azok mai értékét vettük alapul. Ingatlanoknál nem az eszmei értéket vettük alapul, hanem egy korrekt piaci árat lőttünk be a mai árak alapján. Hírcsárda-alert: a lista a fikció és a valóság határán készült. 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr388765750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hallók Ákos 2016.10.04. 08:52:53

Vegyük például a Fehérlófia sárkányait, akik az egész világot uralják, nekik mekkora a vagyonuk?
süti beállítások módosítása