Újabb magyar szereplő akarja a Praktikert

2014.03.19. 14:57

Zsiborás Gergő

Felcsuti Zsolt megpróbálta, de a német felszámolók visszadobták ajánlatát a magyar Praktiker felvásárlására. Most újabb hazai szereplő jelentkezett be. 


A KÉSZ-csoport is szeretné megszerezni a veszteséges és felszámolás alatt álló magyar Praktiker-leányt - tudtuk meg a csoport kommunikációs vezetőjétől, Pintyőke Marcelltől. 

A 30 éve, tulajdonképpen családi vállalkozásként indult cég nem a csoportot jelenleg vezető KÉSZ Holding Zrt-n keresztül, hanem a Praktikerrel eddig is üzleti kapcsolatban álló MI-BE Alfa Kft-n keresztül jelentkezett be a barkácsáruházért egy indikatív ajánlattal. A 2008-ban Kecskeméten bejegyzett ingatlanhasznosító a KÉSZ-csoport tagja, eddig a Mester utcai ingatlant adta bérbe a Praktikernek. 

"A KÉSZ mára már nem csak az építőiparban van jelen. Befektetéseinkkel és fejlesztéseinkkel képviseltetjük magunkat a szállodaiparban, a vendéglátó iparban, a flottaüzemeltetésben, és egyéb üzleti szolgáltatások terén valamint az élelmiszer kereskedelemben is. Ezt a portfoliót szeretnénk bővíteni a Praktiker áruházlánccal" - írta szerkesztőségünknek Pintyőke. 

A Praktiker felszámolását egy német cég végzi. A 21 tagból álló barkácsláncot korábban az egyik leggazdagabb magyar, Felcsuti Zsolt cége is megpróbálta megszerezni. A konszolidációval együtt az MPF Holding 3 milliárdot sem sajnált volna a cégcsoport megmentésére. Az MPF Holding minden tagja nyereséges, így a Praktiker kilógott volna a sorból, ugyanakkor a cégcsoport tagjai az áruházlánc potenciális piacának számítanak, ezért lett volna jó vétel az ideje nagy részét Svájcban töltő üzletember számára a 2012-ben 2,5 milliárdos veszteséggel zárt magyar Praktiker. 

Hasonló motiváció állhat a KÉSZ-csoport vételi szándéka mögött is. Felcsuti korábban a Forbesnak elmondta, hogy a felszámoló visszadobta az ajánlatukat. Az üzletember akkor lapunknak azt nyilatkozta, "nem asszisztáltak volna a vállalat további szétlopásához", szerinte a MPF és a felszámoló érdekei nem egyeztek. Az interjúból kimaradt részleteket ITT olvashatja. 

A KÉSZ egyelőre nem kívánt arra a kérdésünkre válaszolni, hogy mekkora az összeget ajánlottak a Praktikerért. 

2 komment

Címkék: felvásárlás Praktiker Felcsuti Zsolt MPF Holding KÉSZ Csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr25869167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jock Ewing 2014.03.19. 20:30:22

A Felcsuti úrnak tökéletesen igaza van. Mai napig nagyüzemben fosztogatják a céget.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.03.19. 21:25:51

@Jock Ewing: Jó magyar szokás szerint! Valamiért mindig mindenhol ez történik.
süti beállítások módosítása