Startupmagyarokért jött

2014.04.11. 11:50

Hermann_Iren

E2014_April_cover.jpggy amerikai startup-ügyvéd Magyarországon. Mark White cége, a White Summers három amerikai iroda után, és egy New York-i nyitás előtt Budapestre telepítette európai központját. A Forbesnak adott csak interjút.

Az ügyvéd olyan cégek indulását segítette már, mint a Tesla, a Hotmail vagy a Prezi. Irodája kifejezetten az üres zsebbel, viszont jobbnál jobb ötletekkel érkező vállalkozásoknak ad jogi tanácsot, segít eligazodni a Szilícium-völgyben, valamint összehozza őket a megfelelő emberekkel, ezáltal pénzhez is juttatja őket.

2009-ben a Prezi amerikai startját is ő és irodája segítették, innen datálódik kötődése Magyarországhoz. Azóta dolgozott együtt a Real5D-vel, a Distinction és a Be-novative csapatával is. Szerinte bármelyikből lehet egy új Prezi, ahogy külföldi kedvenceiből is: az intelligens autókat versenybe ültető mobilapplikációból, az Ankiból; vagy a különböző otthoni gépek és tárgyak hálózati összekapcsolását kínáló Arrayentből.

kicsi_001_bm mark white.jpgFotó: Bach Máté

Nagy tervei vannak Magyarországgal és a régióval, ahol szerinte hemzsegnek a figyelemre méltó startupok. „A régiónak komoly és jó híre van, különösen a tech iparágban és a tudományos területeken” – mondta, viszont az őket segítő Jeremie programot gyökeresen átalakítaná, hogy ne csak európai befektetők számára legyen nyitott. „Rugalmasabbá kell tenni a Jeremie-t az Európán kívüli befektetések számára is. Ez nagy munka lenne, tudom. A jelenlegi megoldás viszont egy olyan bonyolult jogi struktúra, amely nem mindig teljesen átlátható a befektetők számára.”

A teljes interjú a Forbes áprilisi számában olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr485996843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása