Hogyan lesz itt startupnirvána? - A Forbes zanzásított startup-vitája

2014.08.13. 09:12

Forbes

infografika_1407913819.jpg_2398x1565

Közel fél éven át 11 szerző mondta el nálunk, hogy szerinte mitől lehetünk startup-ország. Összefoglaltuk a lényeget az augusztusi Forbesban. (Katt a képre, és nagyobb lesz!)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr586599811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manager2008 2014.08.14. 12:00:31

Talán végig kellene gondolni a folyamatot, mit lehet elvárni egy jó ötlet tulajdonosától, aki maximum a szabadalomig tudja elvinni első körben a találmányát.
Ez után még jön egy csomó kötelező költség, műszaki bevizsgálás, prototípus, üzleti terv, piackutatás, sorolhatnám.
Képes lehet erre? Ha nem akkor ki segíti, ki vizsgálja meg hogy éppen most piacképes e a termék, és hogyan lesz belőle áru. Ki fizeti a nemzetközi szabadalmaztatást, és millió egyéb.
Jópofa dolog egy két érdekes játékszert sikerre vinni, de a kockától nem változott meg semmi, a lényegesebb élelmezési, energia, környezetvédelem stb. területeken nem játékról van szó. A hatása és az értéke viszont sokkal nagyobb. A feltaláló belefárad, és vagy közkincsé teszi a dolgot, vagy hagyja a fenébe. HA valaki feltalál valamit akkor nem szeretne befizetni egy tébolydába, és a fél életét hülyeséggel tölteni.
süti beállítások módosítása