Magyarország kedvenc utcái

2014.03.08. 09:00

Hermann_Iren

Sorozatot indítottunk a legfrissebb Forbesban. A Pozsonyi úttal kezdtünk.

048-053_FORB1403.pdf-2.jpgFalunak hívják a környéket az itt lakókból alakult több száz fős Facebook-csoport tagjai. Ha kölcsön síléc kell; ha beteg a gyerek, de zárva a patika; ha a környékbeli hajléktalanokat kell megmenteni; ha átvágta őket a sarki boltos – rögtön poszt lesz belőle.

A falu, azaz Újlipótváros főutcája, a Pozsonyi út bő egy éve újult meg, két ütemben, 210 millió forintból. A környéken a lakásárak még feljebb kúsztak, vállalkozni is érdemesebb. Plusz van kutyavécé, díszkő, több zöld, kerékpársáv, és kevesebb parkolóhely.

Vevő? Ne vicceljen! – nyitott ajtót a majd’ 40 éve az utcában dolgozó kalapos mester. Azért kitart, várja a vevőt, aki szerinte alig jár erre, mert hát lezárták az utat rég, a Jászai felé nem mehetnek az autók. A nemsüti vegán ételeket kínál, a tulajdonosok bevallják, nem a legjobb üzletemberek, nem a haszon, a minőség hajtja őket. Nekik viszont szerencséjük van, a felújítás alatt kiszélesített járdára jó időben kitehetik az asztalaikat. Ahogy a Briós kávézónak is mázlija volt, hogy az áthelyezett troli megálló miatt nagyobb teraszuk, ezáltal több bevételük lett.

A Pozsonyi Pagonyt a tulajdonosok azért alapították, mert nem volt elég jó mesekönyv a piacon a gyerekeiknek. Ők már régi motorosok, 13 éve vannak a Pozsonyin, a kezdeti lendületet ők is egy felújításból kapták: akkoriban szépült meg mellettük a Szent István Park.  A Láng Téka a rendszerváltás előttről maradt itt, a mini könyvesbolt ma már magántulajdonban van. Tulajdonosa álmodta meg öt éve a Pozsonyi Pikniket. Azóta a környék vállalkozói minden nyár végén utcabált tartanak.

A Pozsonyi az egyik kedvenc utcánk. Tíz boltot jártunk végig, hogy megértsük, mi a titka. Részletek a márciusi Forbesban!

2014_05_cover_0227_03web.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr685848751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása