Rubik, Szabó, Kertész - Top10 magyarok

2014.10.03. 18:12

Zsiborás Gergő

12.jpgMég mindig elsősorban a nagy öregek viszik Magyarország jó hírét, de Rubik Ernő, Szabó István és Kertész Imre mögött a TOP10-es listán már megjelentek a fiatalok is. A Bridge Budapest kutatása keretében olyan neves külföldi médiumok képviselői, mint a CBSNews, a Die Welt, a Gazeta és a Huffington Post szavazták meg a ma legbefolyásosabb magyarokat és sikersztorikat. Így született meg a Bridge Budapest TOP10 lista, rajta a legsikeresebb magyarokkal.

A végeredmény több meglepetést is okozott – a művészek és innovátorok azok, akik a külföld szemében valódi befolyással bírnak, a fiatalok és nők kevésbé ismertek. A lista élén álló Rubik Ernőt és Szabó Istvánt Kertész Imre követi a harmadik helyen. Fiatalok negyedikként szerepelnek először a listán: S. Takács András és Cseke Eszter, az On the Spot nemzetközi versenyeken a világ hírtévéit megelőző párosa. Libabőrös megtiszteltetés ezekkel az emberekkel egy listára kerülni, de eddig se gondoltuk, és nyilván ezután sem hisszük el, hogy Nádas Péter vagy Tarr Béla előtt lenne a helyünk bármilyen rangsorban. Hogy egyáltalán rajta vagyunk a listán, azt azoknak az embereknek köszönhetjük Gázától Johannesburgig, akik megosztották velünk az életük legnehezebb pillanatait. - mondta a dokumentumfilmes páros, akik felkerültek a magyar Forbes 30 sikeres 30 alatti listájára is. 

 A teljes listát a csütörtökön megjelent Forbes közölte először. 

 

BBTOP10.JPG

A Bridge Budapest nonprofit egyesület azért indította el a kutatást, hogy bizonyítsa: "tudással és teljesítménnyel Magyarországról indulva is lehet világsikert elérni" – legyen az művészeti tevékenység vagy akár globális vállalkozás. A 2014 nyarán lefolyt egyedülálló nemzetközi kitekintésben a világ vezető médiumait és újságíróit 12 országból – többek között az Egyesült Államokból, Németországból, Ausztráliából, Bulgáriából és Törökországból - egy közel 50 személyt tartalmazó listára szavazhattak és választották ki az általuk legbefolyásosabbnak tartott 10 magyar sikertörténetet, ami hatással volt a világra. 

“Nagyon jó érzés látni, hogy mennyire különböző háttérrel és milyen változatos területről érkeztek azok az emberek, akik végül felkerültek erre a listára. Sajnos túl gyakran fog el minket az az érzés, hogy a kis ország és a semmihez sem hasonló magyar nyelv korlátai miatt nem tudunk annyit adni a világnak, amennyi bennünk van. Ez a lista ennek az ellenkezőjét bizonyítja.” - magyarázta Árvai Péter, a Prezi társalapítója és ügyvezetője.

 

4 komment

Címkék: lista Bridge Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr576756189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikka 2014.10.04. 13:09:08

Adolph Zukor

Hollywood alapítója, Paramount Pictures alapító tulajdonosa, azt hiszem ettől nagyobb hatással Mátészalkáról már senki nem lesz majd a föld nevű bolygóra..

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2014.10.04. 13:18:29

Nekem csak ezzel a Kertész-fiúval van gondom - egyrészt nem magyar, csak a neve az, illetve Magyarországon született és élt, másrészt egyáltalán nem "nagy", mindössze túlpörgetett, túlértékelt "valaki". Például Rubik elsőségének kimondottan örülök, ahogy Sebestyén Márta neve is jól néz ki arrafelé a listán.

2014.10.04. 14:26:21

Kertészt nem kellene ide venni.
Újságírói kérdésre saját maga tiltakozott az ellen, hogy magyar lenne, ezekkel a szavakkal:

"Stempeln Sie mich nicht zum Ungarn" = Ne bélyegezzen magyarnak.

Persze a Kossuth díjjal járó lóvé azért jól jön ott Berlinben...

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2014.10.04. 16:29:50

@mikka: Szerintem ő már picit meghalt :) Gondolom ez a lista a jelenleg is aktív magyarokról szól, különben jó sokan felfértek volna még erre a listára Puskástól Gábor Zsazsáig.
süti beállítások módosítása