Fellegi: Prezi-klubokat Amerikába!

2014.06.11. 01:33

Galambos_Márton

Fellegi Tamás négyoldalas interjút adott a Forbesnak. Minden nem fért el ott, már jelent meg a blogon kimaradt részt. Itt a második, egyben utolsó kiegészítés.

2014_08_cover_0529_01.jpgPrezit használ?

Elkezdtem, de azért az elmúlt húsz évben nagyon megszoktam a PowerPointot, egyelőre átmenetben vagyok a Prezire.

Mennyit beszél kint a Preziről, LogMeInről, Ustreamről, a startupvilágról?
Kiemelt feladatnak tartom, hogy a mai Magyarország képét vigyük ki Amerikában. Miközben nagyon fontos a kulturális örökség, a néptánc, a hagyományok, és ezeknek kulcsszerepük van az amerikai magyarok összetartásában, másra is szükség van. Anélkül, hogy előbbiek fontosságát leértékelném – hiszen az alapítvány erre is sokat költ –, a mai világban kevésbé Kossuth-klubokra, inkább Neumann- és Wigner-klubokra van szükség, vagy itt az ideje a Prezi-kluboknak. 

Magyarországról a dinamikus, fejlődni és alkalmazkodni képes ország imázsát kell kialakítanunk. Ebben a startupvilágnak, annak a kultúrának, amit a Prezik, a LogMeInek meg tudnak valósítani, fontos szerep jut. Azt az állapotot kell elérnünk, hogy a Prezik világa ne a kivételek világa legyen, hanem az legyen a normális világ. Ez egy értelmes cél.

Mindenesetre meglehetősen ambiciózus. Az Andrássy úton ülünk, két sarokra van ide a Ustream és a Prezi magyar központja. Volt bármelyiknél?

Nem, még nem volt lehetőségem.

Érdemes, az embernek olyan benyomása van, mintha egy szelet Amerikába csöppenne.

Örömmel megyek. De azért nem az a cél, hogy Amerikát hozzuk ide. Sokkal inkább az, hogy azt a jó ötvözetet találjuk meg, ami a mi hagyományainkra és erős pontjainkra alapozva tudja Amerikát beépíteni ebbe. Nem mindegy, hogy fallal körülkerített sziget lesz, vagy a befogadó környezet – az oktatástól kezdve a további szocializációs csatornákon át – alkalmassá tesz minket arra, hogy ezt a fajta átalakulást be tudjuk fogadni, végre tudjuk hajtani.

fellegi.jpg

 Fellegi Tamás (Fotó: Orbital Strangers)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr906294277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása