Ilyen a Prezi óta nem volt!

2014.06.18. 10:00

Zsiborás Gergő

8 millió dolláros befektetésről egyezett meg Londonban a magyar tulajdonú Balabit a C5 Capitallal, a kockázati tőkebefektető direkt az adatvédelmi piacra szakosodott - ezt a cég alapítói jelentették be ma Budapesten. Utoljára hasonló mértékű befektetésről a Prezi számolt be (14 millió dollár, 2011, Accel Partners).

balabit.jpgGyörkő Zoltán alapító-ügyvezető bejelent. 

A közel 1,8 milliárd forintnak megfelelő friss forrásból az észak-amerikai illetve skandináv piacokon erősítene a Balabit, és új lendületet kap a termékfejlesztés is. Ez a befektetésnek csak az első köre, másfél évnyi előkészítés és tárgyalás után úgy egyeztek meg a felek, hogy a következő 5 évben újabb forrásokat kaphat a cég. A Balabit így 2019-ig szeretné több mint ötszörösére növelni az árbevételét. 2013-ban ez 14,5 millió dollár volt (3,3 milliárd forint). 

A Balabitot 14 évvel ezelőtt 6 magyar magánszemély alapította, eddig nem vont be forrást kívülről, organikusan növekedett. A mostani deal része, hogy a C5 részesedést kap a cégből, és a vállalat menedzsmentjébe is delegál majd a tagokat a befektető.

A veszprémi srácok által alapított Balabit évek óta ott van az IT-biztonsági piac világ elitjében, dolgoznak a Boeingnek, a NASA-nak, de még a Facebook is igényt tart a szolgáltatásaikra. A cég az elmúlt években többször is bekerült a régió legdinamikusabban növekvő vállalatai közé. A Balabitnak eddig Párizsban, Londonban, New Yorkban, Moszkvában és Münchenben volt kereskedelmi képviselete, a központ azonban Budapest és az is marad. 

2014_08_cover_0529_01.jpg

4 komment

Címkék: startup befektetés Balabit Györkő Zoltán Scheidler Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://forbes.blog.hu/api/trackback/id/tr316339441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FASZAGYEREK2 2014.06.18. 16:23:00

Ezt nem ismerem, de a Prezi hulladék, és élő ember nincs szerintem, aki használná. Tele van hibával, ráadásul lekezeletlen hibával, sírni tudtam volna, amikor kipróbáltam. Viszont kitüntetésük, fényezős cikkük sok van, az biztos. Emlékeztetnek a híres magyar(?) bluesgitárosra, aki rangos kitüntetést nyert a blues hazájában, majd hazajött a Gigasztárba zsüritagnak.

A Balabit egyébként nem magyar cég, mivel angol a munkanyelve, még a magyar munkatársak is angolul leveleznek egymással. Sajnos a szolgalelkűség nagy úr. Sajnálatos, hogy az angol nyelvű kultúrát építi egy ilyen, egyébként sikeres magyarországi cég is. Én mindenesetre nem tudok szurkolni nekik.

cenzuratroll bosszanto 2014.06.18. 17:59:17

Ezek legalább valami "újat" alkotnak. Preziék lemásoltak valamit, ami már készen volt, oszt a net valami csoda folytán felkapta őket.

A80 2014.06.18. 22:56:57

Sajnálatos az angol munkanyelv, de tudomásul kell venni, hogy aki ebben az országban versenyző piacon boldogulni szeretne, annak muszáj export-orientáltnak lennie. Innetől kezdve meg egy globális gazdaságban, pláne IT szektorban az angol adottságnak tekinthető, jobb minél mélyebben beépíteni a cég kultúrájában.

Naki vagyok kerdojel 2014.06.27. 09:01:47

@faszagyerek2: gratulálok a hozzáállásodhoz: nem magyar cég, mert angol a munkanyelve? Wtf? Ez lenne a a szolgalelkűség? Beteg hozzáállás. Egy IT cégnek nem a magyar nyelvű kultúra az üzleti célja. Amúgy meg miért nem találta meg őket hamarabb a jó mélymagyar szittya tőke? Tudod te, hogy mekkora a magyar piac az amerikaihoz képest? Elárulom: a kerekítési hiba kategória.
süti beállítások módosítása