Paprikás csirkével és lángossal melegítenek a brit motorsport őrület kellős közepén, és remélik, hogy Valtteri Bottas újra dobogóra állhat Magyarországon. Miért tart magyar napot a Willams és honnan ismerik a lángos receptjét?
A Williams csütörtökön magyar nappal készül a Forma-1-es versenynaptár 11. állomására. Míg a csapat a megérkezik a Hungaroringre , addig a Grove-i központban a menü a következő lesz: paprikás csirke, rakott krumpli, rántott sajt, lángos, dobos torta. A receptek István Gézától vannak.
István Géza a Williams kulisszatitkairól is beszélt a júliusi Forbesban. Elmesélte, magyarként hogyan lehet bekerülni a Forma-1-be.
Géza az egyik legmagasabban jegyzett magyar mérnök jelenleg a Forma-1-ben. A Williams "különleges ügyosztályán" dolgozik, ahol a Forma-1-ben megszerzett tudást próbálják hasznosítani a legkülönfélébb szektorokban. Leegyszerűsítve a csapat egy valamiben nagyon jó: hatékony feladatmegoldásban, legyen szó bármiről. Nincs olyan szektor, ahol ne tudnának segíteni. A Forma-1 ugyanis nemcsak a motorsport csúcsa.
A Hungaroring a Forma-1-es versenynaptár egyik leglassabb pályája, az átlagsebesség 190 kilométer/óra - ez persze korántsem jelenti azt, hogy a pálya nem jelent kihívást a csapatoknak. Főleg a pilótáknak. Fizikailag számukra ez az egyik legmegterhelőbb verseny, a kanyarok egymást követik, egyenes szakasz alig akad a pályán, ahol nagyon könnyen ki lehet csúszni. A pilótafülkében nem ritka a 60 fokos hőség, nem csoda, hogy a pilóták alig várják ezután a négyhetes pihenőt. A versenyzők szerint a Hungaroring egy technikás pálya.
"Nagyon fontos, hogy milyen az autók tapadása, főleg a sok kanyar miatt. Létfontosságú, hogyan teljesítünk az időmérőn, mert a Hungaroringen nagyon nehéz előzni. A versenyen általában nagyon meleg van, és ilyenkor jobban kopnak a gumik is - mondja az előző futamokon rendre a dobogón végző Valtteri Bottas, a Williams pilótája.
A brit istálló központja a motorsportőrület kellős közepén található, az angliai Grove-ban. Magyarországról szinte elérhetetlennek tűnik. Pedig nem az.